Om mina termins- och heldagskurser i Qigong

Lektionsstruktur

Beroende på var i terminen vi är kan det se lite olika ut men jag har alltid en del där vi går igenom hur de olika rörelserna görs, ibland en avslappningsdel, lite Qigongteori och annat som jag vill förmedla kring Qigong.

På majoriteten av Qigongpassen gör vi hela Qigongprogrammet.

Alla är välkomna med frågor under kvällen då det är en del i processen att våga ta plats om man vill och ofta har fler samma fråga men inte ställde den just då.

Lyft upp Qi - Grundkurs nybörjare (tisdagar)

Lyft upp Qi är nivå 1 i Zhineng QIgong. Jag lär ut ett 15 minuter långt Qigongprogram som är enkelt att lära sig och rörelserna är sköna, flödande och effektiva. Du blir mjukare i kroppen, hittare snabbare ett lugn och hanterar stress mycket bättre!

Hela programmet görs stående och vi står stilla med fötterna men kroppen får som sagt göra flödande svepande rörelser.

Lektionerna innehåller både en del teori, en del praktik samt avslappning. Vi gör hela Qigongprogrammet (ca 12-15min) varje gång.

På mina lektioner är en av lärodelarna att eleverna får ställa frågor under lektionens gång då jag ser att det alltid finns någon annan som har samma eller liknande fråga men som inte vågade fråga. Man lär sig alltid något om någon frågar och får svar!

 

Lyft upp Qi - Fortsättningskurs (måndagar)

På denna kurs går vi djupare in i nivå 1 av Lyft upp Qi. Vi gör programmet i ett långsammare tempo och så visar jag lite andra mer effektivare och skönare sätt att göra rörelserna för att komma djupare in i kroppen/lederna och för att komma närmare "Puma-rörelserna" vi är ämnade att göra med kroppen. Vi är designade att röra oss smidigare än vi gör nu, Qigongen hjälper dig att bli smidigare och friskare! Om du tränar regelbundet 🙂 

Jag lär ibland ut några rörelser från nivå 2, "Body&Mind."

 

Nivå 2 Body&Mind eller "Metoden för Kropp och Medvetande" (tisdagar)

Det är en mycket rolig och inspirerande träning.  Syftet på denna nivå är framför allt att lösa upp spänningar och blockeringar i dina leder, nacke och ryggrad. "Metoden" är mer fysiskt krävande än Lyft Upp Qi (Nivå 1), men är ändå enkel att lära sig och otroligt skön att använda! Hela rörelseserien i videon tar ca 33 minuter i sin helhet. Rörelseserien innehåller 10 st moment som också fungerar utmärkt bra att träna separat.

När du utför Metoden för Kropp och Medvetande (Body & Mind)
- Jobbar du igenom och smörjer upp varenda stor och liten led i hela kroppen
- Använder du alla muskler i kroppen
- Ger du bindvävsstrukturerna och alla inre organ en djupgående massage
- Öppnar du upp kroppens meridiansystem och får ett starkt energiflöde (qi-flöde)
- Kommer du åt och löser upp djupa blockeringar
- Ökar din smidighet, styrka och cirkulationen i din kropp.

 

Nivå 3 Wu Yuan Zhuang - De Fem Inre Organens Balansering (måndagar)

- Qigong för balansering & läkning av dina känslor & inre organ. Det som kännetecknar Nivå 3 är djup emotionell läkning.

Genom öppnande och balansering av de inre organens energi, kommer du åt nivåer av läkning och utveckling som är svåra att nå på annat sätt. Du får lära dig ett skönt, kraftfullt och mycket djupt berörande rörelseprogram som tar ca 30-35 minuter på mina lektioner

I Nivå 2 - Metoden för Kropp och Medvetande, kommer du åt mycket djupa strukturer. I Nivå 3 fortsätter resan ännu djupare in i kroppen: De Fem Inre Organens Balansering!

En mycket spännande och djupt läkande träning där vi bl a lär oss olika handövningar och fingerpositioner i kombination av rörelse och ljud, som aktiverar de inre organens energier. Träningen öppnar upp och förbättrar cirkulationen i kroppens olika strukturer och system. Rörelser, positioner tillsammans med olika ljud skapar ett energiflöde, löser upp blockeringar och balanserar känslorna.

De fem inre organen man menar här är: Lever, hjärta, lungor, mjälte/bukspottskörtel och njurarna.

Dessa organ håller, enligt Traditionell Kinesisk Medicin, emotionell energi enligt följande:
•Lever - Ilska
•Hjärta - Glädje (mer åt Gröna-Lund-fnittrig)
•Lungor - Djup sorg, förlust
•Mjälte / Bukspottkörtel - oro / maktlöshet
•Njurar - Rädsla, skräck

********************

Alla mina Qigongkurser har en åldersgräns på 16 år om denne medföljer vuxen. Annars 18 år.

Varför gå Qigongkurs?

Qigong är enkelt att göra var du än är - hemma, på arbetet eller nån annanstans. Du behöver ingen matta, ingen speciell utrustning eller vara på någon speciell plats.
Rörelserna är enkla och mycket lätta att lära sig.

Välkommen med din anmälan!

Dan
Qiharmoni
0739824784
qiharmoni@qiharmoni.eu

Kontakt

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett meddelande.