Några råd vid Qigongträning

- Du behöver inte göra hela programmet varje gång. Däremot är regelbundenheten en viktig nyckel för att få in en ny rutin. Om du bestämmer dig för att göra Qigong i någon form regelbundet kommer du troligen lära dig väldigt mycket om dig själv och hur mycket disciplin det ibland kan krävas för en sån “enkel” sak som “lite Qigong”

- Kom ihåg alla gånger du gjort Qigong och hur bra du mått efteråt. Ibland kan du behöva känna som du känner innan Qigongen och ändå “tvinga” dig förbi det höga hindret att inte göra Qigong och sen någon minut senare in i Qigongen känna att “vad var det som hände? Här står jag och tycker det är skönt att göra Qigong”!

- Qi-fält är toppen inför varje aktivitet du ska göra (ex sitta i ett möte, skriva ett viktigt mail, laga mat, sjunga, promenera)

- Meditationsdelen (utgångsställningen) strax innan Qigongen kan göras längre/fler gånger för att öka lugnet och kroppskännedomen.

- Normalt kommer motstånd upp mot allt som är nytt eller ruckar på bekvämligheten, det är bra att känna till och t ex innan man ska göra övningar, det krävs ibland lite självdisciplin men snarare inspiration!

- Motstånd mot att göra Qigong kan motas genom att dra UPP energin alldeles strax innan Qigongen! Knyta och spreta med fingrarna, gör 15 benböj, Hoppa! Spela hög snabb musik och dansa till! Drick nykokat té på nyriven ingefära! Ta en långpromenad eller spring en kortare bit. Få upp pulsen och därmed få snurr på livsenergin! och därmed få en skönare landning in i en skön stunds Qigong

- Ett bra sätt att att hålla träningen igång är att bestämma sig för att göra LUQ i ex 20-100 dagar i rad. Det kan vara en bra idé att använda en cd eller dvd/onlinevideo för att komma ihåg rörelserna.

- Ta hjälp av vänner och familj som kan peppa dig att göra Qigong om det känns som motstånd dyker upp!

tillbaka till "Elevsida"

Kontakt

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett meddelande.